Inductiekoken is enorm veilig
Bij inductiekoken is er geen brandgevaar:het magnetische veld onder de glasplaat verwarmt direct en uitsluitend de omtrek van de pan (deze moet wel een magnetische bodem hebben). Het niet bedekte deel van de kookzone wordt dus niet verwarmd. De glasplaat wordt uitsluitend warm van de restwarmte van de pan zelf.
Andere veiligheidsaspecten van inductiekoken zijn:
● geen kans op oververhitting;
● geen last van overkoken;
● bij problemen volgt er automatische stopzetting;
● op de meeste inductiekookplaten is er een veilige kindervergrendeling;
● bij inductiekoken is er een automatische panherkenning;
● de inductiekookplaat herkent kleine voorwerpen en gaat dan niet aan.
Inductiekoken is daarnaast de snelste manier van koken.
Inductiekoken is ook de meest efficiënte manier van koken. U bepaart dus op de energiekosten.
Een inductiekookplaat is zeer eenvoudig met een vochtige doek te reinigen. Spetters vallen uitsluitend op de koude glasplaat en kunnen dus niet inbranden op de inductiekookplaat.