Valdetectie

Ouderen leven langer en blijven langer zelfstandig wonen.Het komt echter steeds vaker voor dat ze ten val komen. Elk jaar maken 1 op de drie mensen van 65 jaar en ouder een val.

Onder ouderen is een val een van de hoofdoorzaken van ziekenhuisopname.

Bijna 50% van de ouderen die zijn gevallen kunnen niet zonder hulp overeind komen. Een val en het letsel wat daarmee gepaard gaat kan ernstige gevolgen hebben.

Een val kan grote gevolgen hebben. Mogelijk bent u niet in staat om de alarmknop te gebruiken. Verzeker u daarom van hulp, in het geval u niet in staat bent om de alarmknop te gebruiken.

Een valdetector is uitgerust met een hulpknop en slaat automatisch alarm na een valpartij. Bij een valpartij volgt er eerst een paar seconden een vooralarm. Tijdens dit vooralarm kan de doormelding nog worden geannuleerd.

Er zijn ook weer diverse uitvoeringen van valdetectors.Zo zijn er die speciaal ontwikkeld om aan de pols te worden gedragen voor maximaal comfort. De valdetector is waterdicht en kan als polshorloge worden gedragen.

Zo zijn er ook mobiele telefoons die uitgerust zijn met valdetectie.

Zie hieronder een voorbeeld.


Een dergelijke telefoon detecteert vallen enbewegingsloosheid en stuurt vervolgens een alarmoproep naar een voorgeprogrammeerd nummer. Voordat deze wordt verzonden wordt met een signaal aangegeven dat uw GSM telefoon een noodoproep wil plaatsen en heeft u tot 30 seconden de tijd om deze te annuleren.