Duurzaam wonen Laarbeek

Geeft laagdrempelig advies over energiegebruik.

Licht

Licht en gezondheid.

Licht is op ieder individu en op elk organisme van invloed. Door licht worden verschillende biologische processen gestuurd. Zo is het UV-aandeel in dag- en zonlicht, noodzakelijk voor de aanmaak van vitamine D in de huid en dus voor een verbeterde calciumopname.

Wetenschappelijk onderzoek heeft ook aangetoond dat schommelingen in lichaamstemperatuur en de productie van stress- en slaaphormonen, geen verband houden met het tijdstip van de dag maar met de hoeveelheid licht die mensen op enig moment van de dag opvangen.

 

Licht is beleving.

Er zijn verschillende soorten lampen waarmee een bepaalde beleving of emotie wordt opgeroepen. Wanneer u bijvoorbeeld uit eten gaat of anderszins wilt ontspannen, dan is sfeervolle gedempte verlichting op zijn plaats. Ook wanneer u thuis lekker relaxed voor de televisie zit of gasten ontvangt, zorgt een gedempt lichtniveau voor rust en een ontspannen atmosfeer.

 

Heel anders is de situatie, wanneer er alertheid en concentratie van u gevraagd wordt, of wanneer u bezig bent met precisiewerk. Dan zijn hoge verlichtingsniveaus en kwalitatief goed licht, van groot belang. Deze hebben een positieve invloed op reactievermogen, arbeidsproductiviteit en op sportieve prestaties.

 
                   

Meer informatie.

Klik voor meer info op het betreffende plaatje.

Daglicht

Gloeilampen

TL buizen

Spaarlampen

Halogeenlampen

LED lampen

Wattage verg. tabel

Lichtkleur

Speciale lampen

Lampvoet / fitting