Duurzaam wonen Laarbeek

Geeft laagdrempelig advies over energiegebruik.

Inductiekoken

Waarom is Inductie Koken zo veilig...?

Bij een keramische of elektrische kookplaat wordt het glas (de kookzone) door verwarmingselementen verwarmd. Vervolgens verwarmt het glas (de kookzone) de pan waarna de pan dus weer de inhoud (uw eten) verwarmt.

Wanneer u bijvoorbeeld een kleinere pan op de kook zone plaatst, ziet u dat het niet gebruikte gedeelte van de kook zone fel rood wordt, dit niet gebruikte deel is dus ook gloeiend heet! Ook na het koken blijft de glasplaat nog een zeer lange tijd bijzonder heet.

Stelt u zich voor dat u, of uw kinderen, de hand (of bijv. verpakkingsmateriaal), na het koken op de kookplaat legt. Brandwonden of inbranden op de kookplaat zijn het vervelende en pijnlijke gevolg.

Bij Inductie koken is er geen brandgevaar:  het magnetische veld onder de glasplaat verwarmt direct en uitsluitend de omtrek van de pan (deze moet wel een magnetische bodem hebben). Het niet bedekte deel van de kook zone wordt dus niet verwarmd! De glasplaat wordt uitsluitend warm van de restwarmte van de pan zelf.

Voordelen van de veilige manier van Inductie Koken zijn:

● bij inductie koken heeft u geen kans op oververhitting

● bij inductie koken heeft u geen last van overkoken

● bij problemen met inductie koken volgt er automatische stopzetting

● op de meeste inductie kookplaten is er een veilige kindervergrendeling

● bij inductie koken is er een automatische pan herkenning (pan detectie)

● de inductie kookplaat herkent kleine voorwerpen, en slaat dan niet aan.

 

Inductie Koken is de snelste manier van koken..!

Dankzij de directe verwarming van de pan bij inductie koken, dus zonder warmte verlies, is inductie koken de snelste vorm van koken. Als voorbeeld nemen we de benodigde tijdsduur voor het koken van 2 liter water:

● bij inductie koken 4,30 minuten

● op gas koken 7,15 minuten

● op keramisch koken 9,29 minuten

● en bij elektrisch koken 9,47 minuten

Tevens biedt de inductie kookplaat als groot voordeel dat u met één druk op de toets (van intense hitte tot subtiele warmte) programma’s kunt selecteren voor bijvoorbeeld *sudderen, *braden en *koken.

Inductie Koken is de meest efficiënte manier van koken...!

Zonder enige vorm van warmte verlies is inductie koken de meest efficiënte en controleerbare manier van koken. De warmte bij inductie koken wordt gelijk verdeeld over de pan en uitsluitend de omvang van de pan wordt bij het inductie koken verwarmd, in plaats van de gehele kook zone.

Dit levert bij het inductie koken de onovertrefbare efficiëntie van 90% ten opzichte van 60% op keramisch en 50% op gas. Deze energiebesparende manier van inductie koken is niet alleen goed voor het milieu, maar inductie koken is ook aantrekkelijk voor uw portemonnee.

Spetters etc. tijdens het inductie koken vallen uitsluitend op de koude glasplaat en kunnen dus niet inbranden op de inductie kookplaat, waarbij u met slechts een vochtige doek de inductie kookplaat weer schoon te maken is, en er weer als nieuw uit ziet.

De voordelen van Inductie Koken op een rij...!

● inductie koken is de veiligste energievorm voor koken

● inductie koken heeft de kortste kooktijd en de beste prestatie

● uitzonderlijke controleerbaarheid tijdens het inductie koken en een  optimale temperatuurcontrole

● inductie koken is de meest efficiënte vorm van koken ter wereld

● inductie koken is koken met onovertroffen precisie

● bij inductie koken is het de pan die opwarmt en niet de kook zone

● na het inductie koken zeer eenvoudig te reinigen

Ook hier kunnen wij u helpen met advies bij het maken van de juiste aanschaf.