Duurzaam wonen Laarbeek

Geeft laagdrempelig advies over energiegebruik.

Zonneboiler

Een zonneboiler levert net als een gewone boiler, geiser of combiketel, warm water voor gebruik in de keuken of de badkamer. Dit water wordt verwarmd door de zon.

Een zonneboiler is een aanvullend systeem op de verwarmingsketel, dat niet kan worden gebruikt voor de verwarming van de woning.

Een zonneboiler combi is wel geschikt voor verwarming van kraanwater én ruimteverwarming.

Een zonneboiler bespaart bijna de helft van de energie(kosten) voor warm water. Water verwarmen met zonne-energie voorkomt dus veel CO2-uitstoot.

 Er zijn drie soorten zonneboilers die warm kraanwater leveren:

- de cv-zonneboiler en de

- compact zonneboiler

- de standaard zonneboiler

 

Een zonneboiler is altijd duurzaam: zonlicht raakt immers nooit op, en bij gebruik van zonne-energie komt nauwelijks CO2 vrij. Als zonneschijn even onvoldoende is, dan stookt een naverwarmer het water warm.

Een zonneboiler verwarmt tapwater met behulp van (zon)licht.

Een zonnecollector op uw dak levert al voldoende energie om een besparing van 50% op het verwarmen van water te realiseren.

Ook als er een dag weinig zonlicht is, heeft u altijd warm water. De zonneboiler wordt namelijk gekoppeld aan de gewone warmwatervoorziening.

Er zijn ook zogenaamde zonneboiler combi's. Deze verwarmen niet alleen uw tapwater, maar ook het water van uw verwarming. Daarmee profiteert u dubbel van de gratis zonne-energie.

Een ideale combinatie is een HR-ketel met een zonneboiler.

Tip:

Wilt u zo veel mogelijk gebruik maken van zonnewarmte? Stap dan 's avonds na een zonnige dag onder de douche of in bad. Dan heeft u weinig tot geen energiekosten voor naverwarming met het warmwatertoestel.