Duurzaam wonen Laarbeek

Geeft laagdrempelig advies over energiegebruik.

Isoleren woning

Lees deze informatie zorgvuldig indien u wilt gaan isoleren.

Vocht

Vocht kan de oorzaak zijn van hardnekkige en vaak zeer kostbare of nauwelijks op te lossen problemen in gebouwen. Indien het vocht in staat is om in de constructie (dak, wand of vloer) door te dringen, kan schimmelvorming of zelfs rot ontstaan.Een gebouw dient derhalve zodanig ontworpen en uitgevoerd te worden dat indringend vocht zoveel mogelijk wordt voorkomen.Indien onverhoopt toch vocht in de constructie aanwezig is, moet dit zonder schadelijke gevolgen kunnen ontsnappen.

Isoleren.

Een huishouding is veel geld kwijt aan gas en elektriciteit sterk afhankelijk van het aantal personen en de gewoontes, grote van het huis en de isolatie waarde van het huis.  Het gaat al gauw om bedragen tussen de  €1000 en €3000. Daar valt in de meeste gevallen flink op te besparen(wel tot soms 30%) zonder comfort in te leveren.

Woningen verliezen warmte via gevel, dak en ramen. Met een warmtebeeldcamera is het warmteverlies bij een woning te registreren. Hoe roder het plaatje hoe groter het energieverlies. Het warmteverlies is natuurlijk afhankelijk van de mate van isolatie maar ook het soort woning is belangrijk. Een vrijstaande woning of een appartement maakt een groot verschil.

 Je huis isoleren is de moeite waard! Dakisolatie geeft 30% energiebesparing. Gevelisolatie 20% besparing en Dubbelglas 15% terwijl           Vloerisolatie 10% energiebesparing oplevert.


Voor meer informatie; klik op betreffende plaatje.

Tips

Zonne energie

Energielabels

Isoleren woning

Ventilatie en vocht

verwarming