Duurzaam wonen Laarbeek

Geeft laagdrempelig advies over energiegebruik.

2. Isoleren woning

Lees deze informatie zorgvuldig indien u wilt gaan isoleren.

Vocht

Vocht kan de oorzaak zijn van hardnekkige en vaak zeer kostbare of nauwelijks op te lossen problemen in gebouwen. Indien het vocht in staat is om in de constructie (dak, wand of vloer) door te dringen, kan schimmelvorming of zelfs rot ontstaan.Een gebouw dient derhalve zodanig ontworpen en uitgevoerd te worden dat indringend vocht zoveel mogelijk wordt voorkomen.Indien onverhoopt toch vocht in de constructie aanwezig is, moet dit zonder schadelijke gevolgen kunnen ontsnappen.

Isoleren.

Een huishouding is veel geld kwijt aan gas en elektriciteit sterk afhankelijk van het aantal personen en de gewoontes, grootte van het huis en de isolatiewaarde van het huis.  Het gaat al gauw om bedragen tussen de  €1000 en €3000. Daar valt in de meeste gevallen flink op te besparen(soms tot wel 30%) zonder comfort in te leveren.

Woningen verliezen warmte via gevel, dak en ramen. Met een warmtebeeldcamera is het warmteverlies bij een woning te registreren.

Wij beschikken over een warmtebeeld camera en kunnen u daarbij behulpzaam zijn. 

Hoe roder het plaatje hoe groter het energieverlies. Het warmteverlies is natuurlijk afhankelijk van de mate van isolatie maar ook het soort woning is belangrijk. Een vrijstaande woning of een appartement maakt een groot verschil.

Je huis isoleren is de moeite waard!

Meer informatie vindt u hier.

Info vloerisolatie : klik op afbeelding

Info muurisolatie: klik afbeelding

Info dubbelglas: klik afbeelding

Info dakisolatie: klik afbeelding