Warm water uit de kraan

Met een energiezuinig warmwatertoestel kunt u flink besparen op de energierekening.
Maar wat is in uw situatie een slimme keuze? En hoe zit het met de capaciteit en het comfort? Wat is het energie- en watergebruik van het apparaat?

Maar denk ook aan toestellen die gebruikmaken van duurzame energiebronnen als zon of warmte uit bodem, lucht en afvalwater.

HR-ketels maken efficiënt gebruik van aardgas en elektriciteit.

Combiketels leveren naast warm kraanwater (tapwater) ook warm water voor de centrale verwarming.

Het zuinigst en milieuvriendelijkst zijn toestellen met een boilervoorraadvat dat verwarmd wordt door hetzij een eigen warmtepomp (warmtepompboiler), hetzij een (all electric) warmtepomp die tevens voor warm water zorgt in de centrale verwarming, hetzij door een zonneboiler, hetzij pvt-panelen.  
U kunt ook de warmte van het wegstromende douchewater gebruiken om het koude douchewater alvast op te warmen, door in de afvoerpijp of in de goot van uw douche een zogenaamde "douche-wtw" te laten installeren.

Wij kunnen ons voorstellen dat u nu duizelt bij al deze technische termen. Daarom komen wij graag bij u thuis om samen met u te bekijken wat in uw specifieke situatie de beste oplossing is.
Vul daarvoor het contactformulier in!

Moet u erg lang wachten voordat er warm water uit de de keukenkraan komt? Dan is een keukenboiler of een Quooker wellicht een oplossing. Dergelijke apparaten zorgen voor gemak en beperken het verspillen van water en energie.